Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 226g226kcal38.8g0g7.8g0g
Chili paprika punainen34g14kcal0.7g3g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g151g30kcal0.9g5.7g0.5g9g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Ruohosipuli, tuore38g10kcal0.5g1.4g0.2g0.4g
Lime, kuorittu, annos 50g23g8.1kcal0.1g0.5g0.2g0.6g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Korianteri, tuore, annos 20g3.8g0.8kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1003g594kcal83g24.4g17.4g21.4g
Valittu annoskoko501g297kcal41.5g12.2g8.7g10.7g
Annoskoko puolitettuna251g149kcal20.8g6.1g4.4g5.4g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521