Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot315g915kcal44.2g3.2g82g0g
Sipuli (kuorittu)601g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g300g90kcal3g12g0.9g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa1802g2523kcal497.4g0g45.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 451g1757kcal9.6g9.9g189.2g0g
Crowmoor siideri1502g601kcal0g58.6g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)45g324kcal0g0g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10032g12744kcal1124g225g708.8g20.4g
Valittu annoskoko5016g6372kcal562g112.5g354.4g10.2g
Annoskoko puolitettuna2508g3186kcal281g56.3g177.2g5.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542