Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 83g90kcal7g11.6g0.3g5.8g
Herne 67g46kcal3.4g6.2g0.3g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Omena, keskikokoinen 200g125g42kcal0.2g8.9g0.4g2.2g
Oliiviöljy 17g147kcal0g0g16.6g0g
Viinietikka 13g2.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g21g119kcal3.7g4.9g10.3g2.5g
Peruna, keskikokoinen 60g125g75kcal1.9g16.2g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1005g1077kcal34.2g101.6g56.2g29.2g
Valittu annoskoko503g539kcal17.1g50.8g28.1g14.6g
Annoskoko puolitettuna251g269kcal8.6g25.4g14.1g7.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204