Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3338g2541kcal62.7g517.4g6.7g33.4g
Sipuli 556g168kcal7g26.7g1.1g9.5g
Janssonfileet (rainbow)556g807kcal55.6g72.3g31.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl445g1513kcal8.9g13.4g155.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g56g406kcal0.6g0.6g44.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g13g41kcal2.4g5.5g1.1g2.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 56g25kcal1.7g2.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10040g11004kcal277.8g1277.2g483.4g90.6g
Valittu annoskoko5020g5502kcal138.9g638.6g241.7g45.3g
Annoskoko puolitettuna2510g2751kcal69.5g319.3g120.9g22.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083