Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai680g2380kcal81.6g482.8g14.3g20.4g
Oivariini, 60 (100g)500g2750kcal5g5g300g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%680g1972kcal231.2g0g115.6g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g800g560kcal88g20g12g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g520g822kcal174.2g0.2g9.4g3.6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Kanamuna, paistettu (pirkka)440g968kcal57.6g2.2g81.8g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g800g960kcal26.4g38.4g80g0g
Persilja 200g55kcal2.8g2.2g0.4g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10040g21041kcal1338.8g1120.8g1227.8g86.8g
Valittu annoskoko5020g10520kcal669.4g560.4g613.9g43.4g
Annoskoko puolitettuna2510g5260kcal334.7g280.2g307g21.7g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891