Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai681g2382kcal81.7g483.2g14.3g20.4g
Oivariini, 60 (100g)500g2752kcal5g5g300.2g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%681g1974kcal231.4g0g115.7g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g801g560kcal88.1g20g12g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g520g822kcal174.3g0.2g9.4g3.6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Kanamuna, paistettu (pirkka)440g969kcal57.7g2.2g81.9g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g801g961kcal26.4g38.4g80.1g0g
Persilja 200g55kcal2.8g2.2g0.4g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10048g21057kcal1340g1121.6g1228.8g86.8g
Valittu annoskoko5024g10529kcal670g560.8g614.4g43.4g
Annoskoko puolitettuna2512g5264kcal335g280.4g307.2g21.7g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891