Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2000g660kcal66g98g0g0g
Vesi480g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g500g400kcal7.5g33.5g25g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1800g1370kcal33.8g279g3.6g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10064g4990kcal220.8g844g58.2g44.2g
Valittu annoskoko5032g2495kcal110.4g422g29.1g22.1g
Annoskoko puolitettuna2516g1248kcal55.2g211g14.6g11.1g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324