Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g115g69kcal1.7g14.9g0.1g1g
Vesi155g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste40g10kcal0.4g1.9g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Sipuli, kokonainen 50g10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Sokeri1g4.1kcal0g1g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g120g42kcal1.2g7.8g0.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 15g42kcal0.3g0.4g4.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 46g101kcal8g0g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g565kcal23.6g53.4g28g4.6g
Valittu annoskoko504g283kcal11.8g26.7g14g2.3g
Annoskoko puolitettuna252g141kcal5.9g13.4g7g1.2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188