Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha900g1494kcal171g0g90g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)900g225kcal9g49.5g0g12.6g
Basilika, kuivattu 6.8g17kcal1g1.4g0.3g2.7g
Ruokasuola jodioitu 15g0.4kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Paprikajauhe 4.5g15kcal0.7g0.8g0.6g1.7g
Porkkana 383g125kcal2.4g21.3g0.8g9.8g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.3g0.8g2.4g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1800g479kcal59.4g55.8g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%338g776kcal97.9g8.4g40.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 61g537kcal0g0g60.8g0g
Lasagnelevy Rainbow365g1338kcal51g258.9g11.3g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g10626kcal806.6g911.6g411.4g88.4g
Valittu annoskoko5040g5313kcal403.3g455.8g205.7g44.2g
Annoskoko puolitettuna2520g2657kcal201.7g227.9g102.9g22.1g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111