Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1175g1434kcal238.6g0g52.9g0g
Sipuli (kuorittu)588g159kcal7.6g28.2g1.2g10g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)59g165kcal5.5g10.6g11.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2671g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 267g1455kcal2.4g1.3g162.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 174g596kcal17.7g121.5g2.1g6.1g
Sinappi, mieto, meira 125g53g89kcal2.1g11.8g3.7g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)53g43kcal0.8g10.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g7880kcal549.4g367g468g32.8g
Valittu annoskoko5040g3940kcal274.7g183.5g234g16.4g
Annoskoko puolitettuna2520g1970kcal137.4g91.8g117g8.2g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869