3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3195g762kcal57.5g69.6g9.6g72.8g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 998g773kcal16.8g159.9g2g10g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g799g959kcal27.2g28.8g79.9g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g4g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)12g6.7kcal0.1g1.3g0.1g0.3g
Persilja20g2.4kcal0.3g0.2g0g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g5005kcal203.8g519.6g183.2g169.4g
Valittu annoskoko5040g2502kcal101.9g259.8g91.6g84.7g
Annoskoko puolitettuna2520g1251kcal51g129.9g45.8g42.4g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508