Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1409g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g455g123kcal2.7g24.1g0.9g11.4g
Ruokajogurtti Valio355g319kcal16g17.7g21.3g0g
Hunaja 65g213kcal0.3g52.1g0g0g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl7.2g65kcal0g0g7.2g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala1265g4049kcal189.8g746.6g32.9g126.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%147g367kcal20.6g16.2g8.2g72g
Kuivahiiva, annos 11g39g142kcal17.7g15.8g2.4g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1255g4517kcal163.1g878.2g26.3g46.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g19590kcal820.4g3501.4g198.4g512.6g
Valittu annoskoko5040g9795kcal410.2g1750.7g99.2g256.3g
Annoskoko puolitettuna2520g4898kcal205.1g875.4g49.6g128.2g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88619