Kauralesesämpylät

Lämmitä vesi 40 asteiseksi ja lisää kauraleseet , hiiva, suola ja öljy.

Alusta lopuksi taikinaan muut jauhot.

Kohota noin 30 minuutia.

Leivo taikinasta 12 sämpylää.

Kohota uudelleen liinan alla . Paista 225 asteessa noin 10 minuutia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Paivi6250
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauralese myllyn paras 1dl=50g42g133kcal7.5g18.8g3.2g6.9g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl208g727kcal29.1g133g6.4g11.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g42g129kcal7.1g22.4g1.2g5.4g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 208g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1010g2053kcal87.4g348.4g30g47.4g
Valittu annoskoko505g1027kcal43.7g174.2g15g23.7g
Annoskoko puolitettuna253g513kcal21.9g87.1g7.5g11.9g
Arvot/100g100g203kcal8.7g34.5g3g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336910