Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 589g2390kcal0g588.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 451g1547kcal45.9g315.6g5.4g15.8g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%920g552kcal29.4g65.3g18.4g0g
Kananmuna kuoreton 1012g1444kcal126.5g3g103.7g0g
Korppujauho 345g1264kcal36.2g258.4g3.6g18.3g
Manteli 322g1983kcal77.5g21.3g173.9g23.2g
Leivinjauhe 46g81kcal2.4g17.4g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g74kcal0g18.2g0g0g
Kardemumma, annos 2g18g57kcal2g12.5g1.3g5.2g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen920g1656kcal3.7g395.6g1.8g21.2g
Sokerivesikuorrutus 414g1415kcal0g348.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10112g24926kcal647.2g4087.8g616.2g167.8g
Valittu annoskoko5056g12463kcal323.6g2043.9g308.1g83.9g
Annoskoko puolitettuna2528g6232kcal161.8g1022g154.1g42g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663