Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1989g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 139g460kcal11.5g89.7g2.8g12.7g
Kaurahiutale 159g595kcal23.1g90.7g11.6g15.9g
Perunamuusi696g553kcal11.1g84.2g18.8g5.6g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Rypsiöljy 179g1583kcal0g0g179g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g1114g3731kcal133.7g735.1g26.7g91.3g
Vehnäjauho puolikarkea 637g2184kcal64.9g445.5g7.6g22.3g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g40g125kcal5.2g24.3g1g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10112g18852kcal499g3034.4g495g305.2g
Valittu annoskoko5056g9426kcal249.5g1517.2g247.5g152.6g
Annoskoko puolitettuna2528g4713kcal124.8g758.6g123.8g76.3g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941