Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g1603g721kcal0g152.2g0g3.2g
Siirappi, tumma673g2154kcal0.7g498.1g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g481g1471kcal57.2g292.8g7.7g80.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g897g2603kcal89.7g511.5g20.6g179.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1154g3577kcal196.2g623.1g33.5g150g
Vehnäjauho, sunnuntai224g785kcal26.9g159.3g4.7g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10112g22621kcal741.4g4474g133g840.4g
Valittu annoskoko5056g11311kcal370.7g2237g66.5g420.2g
Annoskoko puolitettuna2528g5655kcal185.4g1118.5g33.3g210.1g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446