Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 45g10kcal0.8g1.1g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Juuriselleri 23g7.1kcal0.3g1g0g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.7g61kcal0g0g6.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka16g13kcal0.5g3g0.2g0.2g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste90g88kcal16.2g0g2.4g0g
Katkarapu pienet (pirkka)41g27kcal6.1g0g0.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)56g58kcal9.6g1g1.6g0g
Valkoviini kuiva 23g15kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1012g575kcal68g15.2g22.6g4.4g
Valittu annoskoko506g287kcal34g7.6g11.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna253g144kcal17g3.8g5.7g1.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156