Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Valkosipuli 22g24kcal1.8g3.6g0.1g0.5g
Purjosipuli 168g38kcal3g4g0.3g3.5g
Oliiviöljy 20g173kcal0g0g19.6g0g
Riisi tumma 358g1249kcal25.1g257.8g8.2g14.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 358g1297kcal29.1g282.8g2g6.1g
Vesi1958g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 31g94kcal3.1g10.5g4.3g0.3g
Paprika punainen 476g139kcal4.5g21.4g1.9g9g
Parsakaali brokkoli 559g196kcal25.8g10.9g1.7g14g
Katkarapu 839g574kcal121.2g0g9.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10136g7721kcal434.4g1208.8g95.8g105g
Valittu annoskoko5068g3860kcal217.2g604.4g47.9g52.5g
Annoskoko puolitettuna2534g1930kcal108.6g302.2g24g26.3g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791