Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g333kcal38.1g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Rypsiöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g70g42kcal1.1g9.1g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 50g87kcal3.8g1.2g7.5g0g
Ketsuppi, Heinz15g16kcal0.1g3.6g0g0.2g
Sinappi 15g20kcal0.7g2.1g0.9g0.3g
Korppujauho 13g46kcal1.3g9.4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1014g1350kcal100.4g62.6g76.8g7.8g
Valittu annoskoko507g675kcal50.2g31.3g38.4g3.9g
Annoskoko puolitettuna254g338kcal25.1g15.7g19.2g2g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727