Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali292g62kcal3.5g9.9g0.6g6.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Puuroriisi14g49kcal0.8g10.7g0.2g0.3g
Sipuli (kuorittu)51g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 117g266kcal22.2g0g19.9g0g
Siirappi 12g35kcal0g8.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1015g863kcal54.6g66.2g41.6g15.6g
Valittu annoskoko508g432kcal27.3g33.1g20.8g7.8g
Annoskoko puolitettuna254g216kcal13.7g16.6g10.4g3.9g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318