Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2993g632kcal35.9g101.8g6g62.9g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1197g1584kcal31.5g38.3g143.7g0g
Dijonsinappi, Maille, Original90g63kcal3.6g7.2g2.7g2.7g
Ruohosipuli, tuore120g32kcal1.7g4.5g0.7g1.3g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g658g942kcal82.3g2g67.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10152g6571kcal312.6g316.8g442.6g140.2g
Valittu annoskoko5076g3286kcal156.3g158.4g221.3g70.1g
Annoskoko puolitettuna2538g1643kcal78.2g79.2g110.7g35.1g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447