Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen334g86kcal3g15.3g1.3g6.7g
Sipuli 112g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Tomaatti 1353g308kcal7.6g46.7g4.1g18.9g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha1750g2100kcal280g0g65.6g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g58g35kcal1.5g5g6.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 1400g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 47g160kcal4.8g32.7g0.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10164g5507kcal601g219.4g156.4g60.4g
Valittu annoskoko5082g2753kcal300.5g109.7g78.2g30.2g
Annoskoko puolitettuna2541g1377kcal150.3g54.9g39.1g15.1g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821