Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 2382g697kcal22.4g107.2g9.5g45.3g
Sipuli (kuorittu)701g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g525g147kcal3.2g31.3g1.1g13.1g
Persilja 18g4.8kcal0.2g0.2g0g1.4g
Minttu, tuore (-), annos 1g3.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Riisi tumma 420g1467kcal29.4g302.6g9.7g16.8g
Oliiviöljy 315g2788kcal0g0g315.2g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)701g1436kcal105.1g17.5g105.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10164g13467kcal339.2g986g884g177.4g
Valittu annoskoko5082g6734kcal169.6g493g442g88.7g
Annoskoko puolitettuna2541g3367kcal84.8g246.5g221g44.4g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211