Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 320g1744kcal2.8g1.6g195.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu192g242kcal21.1g0.6g17.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 640g2196kcal65.2g448g7.7g22.4g
Voi 60% rasvaa 160g872kcal1.4g0.8g97.6g0g
Sokeri480g1949kcal0g479.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3200g1235kcal5.1g261.1g2.9g48g
Vesi, vesijohtovesi 96g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10176g16473kcal191.2g2383.2g641.2g140.8g
Valittu annoskoko5088g8237kcal95.6g1191.6g320.6g70.4g
Annoskoko puolitettuna2544g4118kcal47.8g595.8g160.3g35.2g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557