Kermainen makkarakeitto

1. Kuori perunat, kuutioi ja laita porisemaan 8 desiin vettä.

Muista pitää kansi päällä ettei vesi haihdu!
2. Mausta
3. Kun perunat alkavat olemaan kypsiä, lisää keittojuurekset (5-10 min )
4. Kuutioi sillävälin makkarat ja heitä joukkoon
5. Lopuksi lisää ruokakermaa, hieman jauhelihamaustetta, ketsuppia ja sinappia /antaa väriä ja hyvää makua
6. Smetanaa voi lisätä suoraan kattilaan tai pieni nökäre keittolautaselle keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Nikkel77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1399g1065kcal26.3g216.9g2.8g14g
KEITTOJUURES Apetit pakaste700g182kcal6.3g33.6g2.1g16.1g
Hk, sininen lenkki 580g1015g2333kcal101.4g63.9g182.6g2g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen18g57kcal1.5g9.9g1g0.1g
Persilja 3.5g1kcal0g0g0g0.3g
Smetana, Valio, hyla175g682kcal3.5g4.4g73.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)350g560kcal9.4g9.4g52.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1399g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g8.7g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl8.7g12kcal0.4g0.8g0.8g0g
Suola, annos 3g8.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10178g9805kcal298.4g680.6g631g66.8g
Valittu annoskoko5089g4903kcal149.2g340.3g315.5g33.4g
Annoskoko puolitettuna2545g2451kcal74.6g170.2g157.8g16.7g
Arvot/100g100g96kcal2.9g6.7g6.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=261050