Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g250g150kcal3.7g32.5g0.2g2.2g
Voi 37g272kcal0.4g0.1g30.4g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 37g124kcal0.7g1.1g13.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1018g1525kcal28.4g151g88.8g9g
Valittu annoskoko509g763kcal14.2g75.5g44.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna255g381kcal7.1g37.8g22.2g2.3g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258