Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3498g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 583g1762kcal104.5g282.8g5.8g62.4g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.2g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g548g515kcal97g0.5g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10192g4811kcal412.2g616.2g40.8g144g
Valittu annoskoko5096g2406kcal206.1g308.1g20.4g72g
Annoskoko puolitettuna2548g1203kcal103.1g154.1g10.2g36g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373