Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2332g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 128g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g420g118kcal2.5g25g0.8g10.5g
Peruna, vanha, kuorittu 467g355kcal8.8g72.3g0.9g4.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Lohifilee 933g1822kcal174.4g0g125.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 467g1540kcal9.3g14g163.3g0g
Kalaliemikuutio 51g156kcal5.1g17.4g7.2g0.6g
Voi 65g474kcal0.8g0.3g53.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10192g9133kcal411g292.8g704g44g
Valittu annoskoko5096g4567kcal205.5g146.4g352g22g
Annoskoko puolitettuna2548g2283kcal102.8g73.2g176g11g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811