Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 5.2g16kcal0.5g3.1g0.1g0.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g8.4g25kcal0.8g4.8g0.2g1.7g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 14g15kcal3.2g0g0.2g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g10g32kcal2g0.5g2.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)2.3g1.9kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g188kcal13g17.8g7.2g4g
Valittu annoskoko51g94kcal6.5g8.9g3.6g2g
Annoskoko puolitettuna26g47kcal3.3g4.5g1.8g1g
Arvot/100g100g185kcal12.8g17.5g7.1g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135