Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt16g7.2kcal0.5g0.7g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)19g66kcal2.2g12.9g0.4g0.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g267kcal8g45g5.2g2.6g
Valittu annoskoko51g133kcal4g22.5g2.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna26g67kcal2g11.3g1.3g0.7g
Arvot/100g100g262kcal7.8g44.1g5.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481