Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 5.9g18kcal1g2.8g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.1g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g5.5g5.2kcal1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g48kcal4g6g0.4g1.4g
Valittu annoskoko51g24kcal2g3g0.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna26g12kcal1g1.5g0.1g0.4g
Arvot/100g100g47kcal3.9g5.9g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373