Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 9g4.4kcal0g0.8g0g0.2g
Vispikerma Flora 20%12g26kcal0.4g0.6g2.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Valkuainen (100g)2.3g1kcal0.2g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.7g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.3g1.5kcal0.1g0g0.6g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen5.8g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g267kcal2.8g30.4g15.4g0.8g
Valittu annoskoko51g134kcal1.4g15.2g7.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna26g67kcal0.7g7.6g3.9g0.2g
Arvot/100g100g260kcal2.7g29.6g15g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147