Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha15g24kcal2.8g0g1.5g0g
Sipuli 3.6g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 6.2g21kcal0.4g4.4g0g0.5g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.4g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 7.3g7.5kcal0.3g1.3g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g128kcal7g12g5.4g1.6g
Valittu annoskoko52g64kcal3.5g6g2.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna26g32kcal1.8g3g1.4g0.4g
Arvot/100g100g124kcal6.8g11.7g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316