Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 25g16kcal0.7g1.2g0.9g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta8.3g30kcal1.1g5.8g0.2g0.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.5g7.1kcal0.4g0g0.6g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Voi 4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Tattarijauhot, annos 100g10g37kcal0.7g7.9g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g241kcal6.2g29.8g10.6g0.8g
Valittu annoskoko52g121kcal3.1g14.9g5.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna26g60kcal1.6g7.5g2.7g0.2g
Arvot/100g100g234kcal6g28.9g10.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599