Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 7.8g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer7.1g36kcal0.3g4g2.1g0.4g
Voi 7.1g51kcal0.1g0g5.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 4.7g16kcal0.1g0.1g1.7g0g
Voi 60% rasvaa 0.9g5.1kcal0g0g0.6g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen4.7g8.5kcal0g2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g401kcal4.8g45.2g22.2g1.6g
Valittu annoskoko52g201kcal2.4g22.6g11.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna26g100kcal1.2g11.3g5.6g0.4g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.7g21.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814