Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 14g4.8kcal0.4g0.7g0g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Tattarijauho, Myllynparas9g31kcal1.2g6.1g0.2g0.5g
Ruisjauho, 1 dl2g6.3kcal0.2g1.3g0g0.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.6g4.1kcal0g0g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 6.2g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g148kcal6.4g24g2.6g2g
Valittu annoskoko52g74kcal3.2g12g1.3g1g
Annoskoko puolitettuna26g37kcal1.6g6g0.7g0.5g
Arvot/100g100g143kcal6.2g23.2g2.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363