Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri5g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.4g4.6kcal0g1.1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g14g21kcal0.1g4.9g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g6.8g11kcal0.5g1.1g0.5g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 7.8g20kcal0.1g0.2g2.1g0g
Kiivi kuorittu 2.1g1kcal0g0.2g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 2.3g1.7kcal0g0.4g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g211kcal4.4g31.8g7g0.4g
Valittu annoskoko52g106kcal2.2g15.9g3.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna26g53kcal1.1g8g1.8g0.1g
Arvot/100g100g204kcal4.2g30.7g6.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759