Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 14g10kcal1.8g0.2g0.1g1g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4.2g13kcal0g3.1g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)112g358kcal15.5g65g3.6g14g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g224g784kcal28.4g155.7g4.5g7.4g
Voi, 1 tl, 5 g14g102kcal0.1g0.1g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g2537kcal91.6g448.2g38.8g44.8g
Valittu annoskoko511g1268kcal45.8g224.1g19.4g22.4g
Annoskoko puolitettuna256g634kcal22.9g112.1g9.7g11.2g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577