Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 60g532kcal0g0g60.1g0g
Täysjyväriisi 902g3021kcal54.7g643.7g6.3g66.8g
Valkoviini kuiva 301g206kcal0.9g1.8g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 3007g279kcal8.7g12.3g21.7g1.5g
Katkarapu 451g309kcal65.1g0g5g0g
Herne 180g124kcal9.1g16.9g0.7g5.6g
Parmesaani raaste, Somerfield90g350kcal29.8g0.1g25.6g0.1g
Oivariini, 60 (100g)30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10224g10021kcal339.6g1358.8g275.2g151g
Valittu annoskoko5112g5010kcal169.8g679.4g137.6g75.5g
Annoskoko puolitettuna2556g2505kcal84.9g339.7g68.8g37.8g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354