Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2682g9654kcal348.6g1877.1g56.3g93.9g
Kuivahiiva, annos 11g99g355kcal44.4g39.5g5.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 2081g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow206g1857kcal0g0g206.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10224g23730kcal786g3833.2g537g187.8g
Valittu annoskoko5112g11865kcal393g1916.6g268.5g93.9g
Annoskoko puolitettuna2556g5933kcal196.5g958.3g134.3g47g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132