Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)451g1715kcal2.3g29.3g180.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g90g58kcal3.2g0.2g22.6g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 813g2730kcal0g597.4g0g0g
Raparperi 1354g456kcal9.3g74.5g1.4g19g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 90g302kcal0.1g73.7g0g1.3g
Valkuainen (100g)1354g569kcal132.7g20.3g1.4g0g
Sokeri 959g3893kcal0g958.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10224g19448kcal295.2g3507.2g412g40.6g
Valittu annoskoko5112g9724kcal147.6g1753.6g206g20.3g
Annoskoko puolitettuna2556g4862kcal73.8g876.8g103g10.2g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=426311