Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Rypsiöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Tomaatti 109g25kcal0.6g3.8g0.3g1.5g
Tomaattimurska 125g37kcal0.7g6.6g0.2g2.4g
Kookosmaito 125g260kcal2.5g3.5g26.7g0.6g
Kalaliemikuutio 3.1g10kcal0.3g1.1g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g3.1g12kcal0g2.6g0.1g0g
Katkarapu 47g32kcal6.8g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1025g848kcal22.6g44.4g62.8g10g
Valittu annoskoko512g424kcal11.3g22.2g31.4g5g
Annoskoko puolitettuna256g212kcal5.7g11.1g15.7g2.5g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763