Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g263g158kcal3.9g34.1g0.3g2.4g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g66g72kcal11.2g1.1g3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g27g16kcal0.3g1.2g1.1g0.2g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl44g53kcal1.5g1.6g4.4g0g
Rypsiöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Hillosipulisäilyke 22g11kcal0.3g2.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1026g702kcal36.6g90.4g21.6g9.4g
Valittu annoskoko513g351kcal18.3g45.2g10.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna257g176kcal9.2g22.6g5.4g2.4g
Arvot/100g100g69kcal3.6g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725