Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)88g16kcal1.6g1.6g0.3g1.8g
Sipuli 23g6.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana 35g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Peruna, vanha, kuorittu 35g27kcal0.7g5.4g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 35g12kcal1.6g0.7g0.1g0.9g
Tomaattisose tomaattipyree 12g9kcal0.6g1.6g0g0.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g3.5g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Selleri, annos 50g18g2.5kcal0.2g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1026g174kcal10.6g26.2g1.2g9g
Valittu annoskoko513g87kcal5.3g13.1g0.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna256g44kcal2.7g6.6g0.3g2.3g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958