Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1887g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 189g141kcal24.8g2.1g0.8g13g
Sokeri 30g123kcal0g30.2g0g0g
Suola, annos 3g113g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 204g1802kcal0g0g203.7g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)264g872kcal42.3g137.3g17.4g34.3g
Porkkana 755g247kcal4.7g42g1.5g19.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)698g2443kcal84.5g451.6g34.9g38.4g
Hiivaleipävehnäjauho 981g3197kcal119g582.7g27.5g54g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g17646kcal550.6g2491.8g571.6g317.8g
Valittu annoskoko5120g8823kcal275.3g1245.9g285.8g158.9g
Annoskoko puolitettuna2560g4412kcal137.7g623g142.9g79.5g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138