Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g1391g4606kcal119.7g748.6g126.6g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen526g3785kcal5.3g5.3g420.6g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1402g1178kcal15.4g256.6g5.6g25.2g
Kuohukerma,valio,2dl701g2383kcal14g21g245.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka53g210kcal0g52g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g1051g4942kcal78.9g683.4g210.3g52.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10248g34206kcal466.6g3533.8g2016.8g155.6g
Valittu annoskoko5124g17103kcal233.3g1766.9g1008.4g77.8g
Annoskoko puolitettuna2562g8552kcal116.7g883.5g504.2g38.9g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133163