Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1400g537kcal14g96.6g2.8g35g
Kaali, valkokaali1400g295kcal16.8g47.6g2.8g29.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Voi 91g660kcal1.1g0.4g74g0g
Kasvisliemikuutio 77g235kcal7.3g10.4g18.1g1.2g
Viinietikka 70g15kcal0g0.3g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g1386g4435kcal159.4g0g263.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10248g12732kcal415.4g377.8g724.8g155g
Valittu annoskoko5124g6366kcal207.7g188.9g362.4g77.5g
Annoskoko puolitettuna2562g3183kcal103.9g94.5g181.2g38.8g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310