Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 131g50kcal1.3g9.1g0.3g3.3g
Nauris 66g18kcal0.7g2.8g0.2g1.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Rypsiöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 44g121kcal0.9g1.3g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1027g626kcal7.4g31.4g50.4g10.4g
Valittu annoskoko514g313kcal3.7g15.7g25.2g5.2g
Annoskoko puolitettuna257g157kcal1.9g7.9g12.6g2.6g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683