Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 720g904kcal79.2g1.9g64.9g0g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 702g2409kcal71.5g491.4g8.4g24.6g
Voi 240g1741kcal2.9g1g195.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g360g166kcal11.5g17.3g5.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 480g635kcal12.6g15.4g57.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g480g278kcal43.2g24g1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1080g384kcal1.7g76.8g1g21.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10272g21594kcal450g3354.4g668.4g92.6g
Valittu annoskoko5136g10797kcal225g1677.2g334.2g46.3g
Annoskoko puolitettuna2568g5399kcal112.5g838.6g167.1g23.2g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748