Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2398g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g480g719kcal86.3g0g43.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr53g148kcal4.2g5g12.7g0.8g
Parsakaali brokkoli 360g126kcal16.6g7g1.1g9g
Purjosipuli 144g33kcal2.6g3.5g0.3g3g
Juuriselleri 24g7.5kcal0.3g1.1g0g0.7g
Palsternakka 120g76kcal0.6g14.1g0.5g5.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1559g436kcal9.4g92.7g3.1g39g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10272g3092kcal240g246.8g121.8g115.8g
Valittu annoskoko5136g1546kcal120g123.4g60.9g57.9g
Annoskoko puolitettuna2568g773kcal60g61.7g30.5g29g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551